9 лютого - День безпечного Інтернету

2021-02-08

/Files/photogallery/-1-638.jpg

9 лютого у світі відзначатиметься День безпечного інтернету (Safer Internet Day). Цьогоріч він пройде під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.

День безпечного Інтернету запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю. Центр кращого Інтернету представляє Національний комітет Дня безпечного Інтернету в Україні.

День безпечного Інтернету має на меті долучити до співпраці дітей і молодь, батьків і вихователів, освітян, педагогів і соціальних працівників, представників індустрії та політиків, надихаючи їх відігравати свою роль у створенні найкращого Інтернету

Відео матеріали "БЕЗПЕЧНИЙ ІНТЕРНЕТ"

Пам’ятка безпечного Інтернету.

1. Розробити з батьками правила користування Інтернетом. Особливо домовитися з ними про прийнятий час роботи в Інтернеті і сайти, до яких можуть заходити діти.

2. Нікому без дозволу батьків не давати особисту інформацію: домашню адресу, номер домашнього телефону, робочу адресу батьків, їхній номер телефону, назву й адресу школи.

3. Не давати нікому, крім батьків, свої паролі, навіть найближчим друзям.

4. Якщо знайти якусь інформацію, що турбує дітей, потрібно негайно сповістити про це батьків.

5. Якщо отримали лист, який містить лайливі, нецензурні слова, негайно сповістити батьків.

6. Не посилати свої фотографії чи іншу інформацію без дозволу батьків.

7. Ніколи не погоджуватися на зустріч з людиною, з якою познайомилися в Інтернеті. Якщо все ж таки це необхідно, то спочатку потрібно спитати дозволу батьків, а зустріч повинна відбуватися в громадському місці й у присутності батьків.

8. Не заходити на аморальні сайти і не порушувати без згоди батьків ці правила.

9. Не робити протизаконних вчинків і речей в Інтернеті.

10. Не шкодити і не заважати іншим користувачам

Кiлькiсть переглядiв: 0