Наш ліцей заключив договір з ФОП Вознюк Микола Олександрович на кейтерингові послуги.
Харчування проводиться для дітей 1-4 класів,та 5-11класів (пільгова категорія).
Поняття кейтерингу відносять до галузі громадського харчування, що постачає продукт та надає послуги організації харчування в закладах освіти.
Постановою визначено, що кейтеринг– це спосіб організації харчування здобувачів освіти/дітей, що передбачає доставку і реалізацію готових страв, виготовлених без використання матеріально-технічної бази закладу освіти або закладу оздоровлення та відпочинку оператором ринку харчових продуктів, який здійснює постачання послуг з харчування.
Оновлене меню, за яким годуємо школярів, розраховане на 4 тижні. Воно складається зі різноманітних страв, зокрема традиційних українських, сезонних, безглютенових та безлактозних пропозицій. Згідно з новими нормами, у стравах школярів обмежена кількість солі, цукру, жирів. Знизили споживання цукру до 25 г на добу, солі на рівні менше 5 г на добу, насичених жирів до 10 % добового раціону, що сприяє профілактиці гіпертонії та знижує ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи та інсультів у дорослому віці»
Виключили повністю з меню ковбаси, сосисок, заморожених напівфабрикатів, інших технологічно оброблених м'ясних та рибних страв. У раціоні з'явилося більше м’яса, молочних продуктів, фруктів, ягід.
Кiлькiсть переглядiв: 0